Krämig pasta med kassler, ananas, rostad lök, paprika och annat smått och gott. Det här är en pasta som gjordes till vår picknick på Siggesta gård. Då hann jag inte fota den innan allt var slut. Min väninna tyckte att jag hade tagit med mig alldeles för mycket sallad till oss alla, men vips så var exakt att borta. Var bara tvungen att göra den igen, men hemma. Den är en hit. Funkar hur bra som helst hemma och hur bra som helst på picknicken.
Testade att röra ihop färskoströra och blanda med pastan. Pastan fick sedan vara i botten på skålen och toppades med alla andra ingredienser. På så sätt behåller du krispigheten i grönsakerna och frukten. Mycket godare. Det är därför man inte ser pastan, den är där med där under, i botten.
Då man lägger upp på tallriken så får man med det krämiga som är en röra på färskost, senap och yoghurt. Använd en svensk senap, rätt mild, inte Dijon.
Krämig pasta med kassler och ananas (4 port)
25o g pasta, valfri men gärna lite större
100 g philadelphia
2 dl grekisk yoghurt
2 msk senap, mild
1 msk färsk, finklippt gräslök
400 g kassler, i mindre kuber
1 dl ananas i mindre kuber
2 msk rostad lök
1 liten burk majs, avrunnen
1 röd paprika i mindre kuber
1 dl svarta oliver
50 g små salladsblad
Gör så här
- Koka pastan al dente. Häll av i durkslag och spola med vatten.
- Rör ihop Philadelphia med senap och yoghurt. Tillsätt gräslök och blanda ihop. Blanda ihop med pastan. Pyttsa ner i serveringsskål.
- Blanda ihop kassler, ananas, paprika, rostad lök, majs och oliver. Häll över allt över den krämiga pastan. strössla över salladsbladen.
Jag gjorde den här salladen igår till en sommarlunch. Braksuccé.
Sorry, väldigt sent svar. Blev så glad att ni gillade salladen. Den är verkligen en superfavorit hemma hos oss också. Vi brukar ta med den på picknick:-)