Baconlindad lax på spett, Krispigt ugnsrostad potatis med rosmarin och vitlök, sallad, feta, aioli och Baby Ray’s BBQ Honey. Sådan perfekt sommarmix. Det blev första middagen ute på vår balkong i sommarvärne, men maten tillagades i ugnen. Laxen kan annars verkligen läggas på grillen. Det är så mysigt att äta ute, ger lite utomlandskänsla och semesterfeeling.
I receptet så sätter du in laxen på 200 C. Då jag hade potatisen inne i ugnen på 250 C, så jag satte på varmluft då det var 20 minuter kvar på potatisen och satte in laxen ca 10 minuter i en egen form i ugnen.
Baconlindad lax på spett (4 pers)
4 laxfiléer (blir två spett var)
8 spett
salt,peppar
8 skivor bacon
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
- Om du använder träspett så börja med att lägga dem i blöt. Gärna en timma innan
- Skär varje filé i två avlånga delar på diagonalen. Salta och peppra
- Trä upp på spetten och vira en baconskiva runt varje
- Lägg spetten i ugnsfast form penslad med lite olja, så spetten inte bränner fast.
- Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter
Och barnen åt friskt och var övernöjda med maten. De gillade även Baby Ray’s BBQ Honey som jag hade valt specifikt för dem, de är sådana honungsälskare.
En kommentar