Bubbel med lingonsirap, lätt touch av rosmarin och en kant av kokosblomsocker (eller farinsocker) och lime. Igår kväll kom Jessica över en spontansväng så vi kunde säga God Jul, uppdatera om livet och boka in en backträningspass efter jul. Den där lilla svängen varade till halv ett på natten. Här får ni ett toppentips på juldrink med underbar lingonsirap. Gör du bara lingonsirapen innan så tar drinken sådär 2 minuter att göra, högst. Oj, oj nu är det smått bråda tider. Jag måste verkligen ligga i idag: ska baka bröd, griljera skinkor och mycket mer. Men så roligt, älskar att få hålla på och fixa. Ha en superfin dan-före-dan!
Du behöver
Sockerlag
1 dl vatten
1 dl socker (eller farinsocker)
½ dl frysta lingon
Drink
Lingonsirap
Kokosblomsocker/farinsocker
Lime
Prosecco eller annat bubbel
Rosmarinkvistar
Sockerlag med lingon
Gör en ½ sats med Sockerlag och plussa på med ½ dl frysta lingon. Koka det ett bra tag så att vätskan halveras eller ännu längre om du vill ha en tjockare sirap. Sila av lingonen och häll upp sockerlagen på flaska. Låt svalna och ställ in kylen. Den tjockar på sig då den kallnar.
Juldrink
- Häll upp lite kokosblomsocker eller farinsocker på ett fat. Dra med en limeklyfta utmed kanten på glasen. Doppa ner i sockret och snurra runt glaset i det så det fastnar på kanten.
- Häll i lite lingonsirap
- Häll försiktigt på lingonsirap
- Lägg ner en rosmarinkvist