Skinksmörgås med rödkål och julcrunch

sma-munsbitar-med-skinka-rodkal-och-julcrunch-toppen-till-gloggminglet0

Har ni lite rödkål över? Då rekommenderar jag verkligen att skiva den tunt och blanda med vinäger, olja och socker och låt stå över natten. Sedan svänger du ihop världens godaste miniskinksmörgåsar till julaftonsfrukost, glöggen eller som kvällsmacka. Toppen om det blev skinka över till efter jul. Gör några smörgåsar och plussa på med sallad. Ös på med julcrunch och majonnästen också. Bästa! Håller ni på med förberedelser fortfarande, eller softar ni in julen? Jag har en hel del kvar, så hej för nu.  

Du behöver (ca 16 mindre smörgåsar)
Rödkål
200 g Rödkål
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
1 tsk socker
flingsalt, svartpeppar
 
Crunch
1 dl rostad lök
1 msk senap
½ msk farinsocker
1 dl panko (eller ströbröd)
 
Julmajonäs
2 msk grovkorning senap
1 dl majonäs
 
Något gott bröd (jag tog lantbröd)
Skinkskivor (kalkon till de som inte äter skinka)
 
Gör så här
Rödkål
Strimla så tunt du bara kan. Blanda med vinäger, olja, socker. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra till sig smakerna (gärna över natten).
 
Julcrunch
Sätt ugnen på 225 C
 
Blanda lök, senap, farinsocker, panko (ströbröd). Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 5-10 minuter. Låt svlana och lägg över i skål tills du ska använda det. Förvara inte i kylen.
 
Senapsmajonäs
Blanda ihop. Smaka av med salt och peppar
 
Servering
Skär brödet i 2 eller 3 delar. Smöra, Lägg på skinka, lägg på lite rödkål, klicka på majonäs och strössla över crunchen!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *