Krämig Kycklinggryta med svartkål, äpplen och svamp

Pasta med svartkål

Du behöver (4 pers)

1 pkt Minutstrimlor från Kronfågel (ca 500 gr)

100 gr champinjoner (delade)

1 pkt bacon (mindre bitar)

2 äpplen (skuren i tärningar)

1 msk kycklingfond

2 tsk Dijonsenap

1 tsk rödvinsvinäger

Salt, peppar

50 g svartkål (strimlad)

3 dl vispgrädde

½ dl parmesan

Gör så här

  1. Koka Tagliatelle eller annan pasta al dente. Spara ½ dl av kokvattnet. 
  2. Fräs på kycklingstrimlorna i smör i en panna. Lägg över kycklingstrimlorna i en stor skål på sidan.  
  3. Stek på champinjonerna och lägg över i samma skål som kycklingen
  4. Knaperstek baconbitarna och häll över till kycklingskålen
  5. Smörstek äppeltärningarna en djup panna. Häll tillbaka kyckling, champinjoner och bacon över äpplena. Tillsätt svartkålen i strimlor. Rör om. 
  6. Tillsätt dijon, kycklingfond, vinäger och grädde och rör runt. Värm upp och låt sjuda ett litet tag så alla smaker går ihop. Smaka av med salt och peppar.
  7. Rör ner pastan och tillsätt ½ dl av kokvattnet. Rör om så att allt blandas väl.

Minutstrimlor Kronfågel

Jag använde Kronfågels Minutstrimlor. De tar bara 5 minuter att steka på och jag gillar att de är lite tjockare. Perfekt till t ex pasta eller wok. 

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *