Fingercitron?

Skulle lägga ner citron i varukorgen på MatHem då jag fick syn på Fingercitron, då den kostar 199 kr styck och ser ut som ovan så blir man lätt nyfiken. Så vad är det? På MatHems sida står det så här:

Fingercitron är en släkting till vår vanliga citron. Frukten, som blir 10-20 cm lång och 5-8 cm bred, är grön som ung och skiftar mot gult som mogen och avger en behaglig doft när den torkar. Gnuggar man på en färsk frukt känner man dess härliga aromatiska doft. Dess ena ände delar sig liknande fingrar så därför kallas den ibland också för ”Buddhas hand” eller ”Buddhas fingrar”.
Fingercitron innehåller inget fruktkött eller saft utan är helt massiv. Man använder den för dess fina aromatiska zest. Överallt där vanlig citron zest används kan man istället använda fingercitron för en mer exotisk smak och arom.
Frukten tingar ett högt pris då den har ett visst religiöst värde i vissa länder och anses även ha viss medicinsk verkan.

Intressant. Skulle verkligen vilja testa, men känner att 199 kr är väl mycket för citronen, hur rolig den än är. Någon som har testat?

Linda

2 kommentarer

  1. Vi fick faktiskt en variant av detta på menyn på Frantzén när vi var där för inte så länge sen, nämligen ”fingerlime”. Innanmätet såg ut som små gula fiskägg och de exploderade i munnen av citrussmak. Riktigt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *