Ricotta, tomat,olivolja mm – Världens godaste förrätt

Det här skulle jag kunna äta precis varje dag. Perfekt som förrätt, mellansnacks, till ett glas vin på kvällen istället för godis. Bjöd min kollega och vän på det här under måndagsmiddagen.

ricotta sallad tomater

Det är inte så många ingredienser så det är desto viktigare att de är av bra kvalitet: saftiga, smakrika tomater, finare olivolja, en bra ricotta (jag hade en ekologisk variant) osv. mängden av allt bestämmer du själv. Till är det supergott med surdegsbaguette, filoncini, kex.

Du behöver

1 ricotta i burk

småtomater (jag hade romanticatomater)

små kapris

Vergine olivolja

torkad mejram

Flingsalt, svartpeppar

Gör så här

1. Vänd upp och ner på burken med Ricotta i en skål.

2. Dela tomaterna på mitten och lägg i skålen runt ricottan

3. Skeda över kapris, strössla över torkad mejram, ringla över rikligt med olivolja

Vassego..

.Ricotta tomater olivolja

Linda

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *