Chokladpannacotta med krispigt chokladcrunch är helt oemotståndligt och en dessert som kommer göra succé när som. Perfekt eftersom den förbereds kvällen innan också.
Jag köpte med mig Roy Fares härliga bok SWEET från Releasefesten. Det här blev den fösta desserten. Jag testade den på releasefesten och den var där och här hemma ljuvligt god. Dessutom otroligt lättfixad.
Chokladpannacotta med daimcrunch (6 portioner)
1½ gelatinblad
250 g mjölkchoklad
500 g vispgrädde (5 dl)
50 g strösocker (ca ½ dl)
Garnering
1 dubbeldaim
200 g vispgrädde (2 dl)
kakao
Hallon
Gör så här
Börja med att lägga gelatinbladet i kallt vatten.
Hacka chokladen och lägg i bunke. Koka upp grädde och socker och häll över chokladen i bunken. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och tillsätt till blandningen. Mixa slätt med stavmixer. Häll upp i fina dessertformar/glas. Låt stå i kylen minst 3 timmar.
Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottan med grädde och daim och pudra över lite kakao.
Mums, så god den ser ut! Kram
PAX för denna! MUMS
Älskar din blogg Linda, Så många bra o enkla recept. Den här kommer jag definitivt att prova till nyårsmenyn.
Hoppas ni får en härlig nyårshelg :-).
Vi ses den 6. Kramisar Din Frissa 😉
Den här är supergod och numer en populär klassiker hos oss. Får bli en i helgen till grillfesten. 🙂