Dijon- och citronkyckling med vitlökssås

Dijon- och citronkyckling med vitlökssås

Dijon- och citronkyckling med vitlökssås. En panering med alla smaker och en generös sås med extra smak dessutom. Extra bra passar det med ris, helst långkornigt ris. Var inte oroliga för att ösa på med dijon, smaken smälter in med de andra smakerna av grädde och smör och blir mer mild än skarp.

Dijon- och citronkyckling med vitlökssås

Eftersom det är så pass mycket dijon i rätten så blir det väl en fransk rätt. Eller vad säger ni? Dijon är väl ungefär det franskaste som finns. Du kan, om du vill blanda i lite panko med ströbrödet. Kom dock ihåg att det då blir ett tjockare täcke runt kycklingen. Men smaksak givetvis. Men jag gillar nog när täcket inte är alltför tjockt.

Här kommer då receptet. Vassegoa!

Dijon- och citronkyckling med vitlökssås (4 port)

  • 4 kycklingfiléer, stora
  • 75g smör
  • 1/2 super solo vitlök, fint hackad
  • 5 msk dijonsenap
  • 2 dl ströbröd
  • 3 msk torkad rosmarin
  • 4 msk citronzest
  • Citronsaft
  • 4 dl vispgrädde
  • Färsk basilika

Gör så här

  1. Blanda ihop ströbröd, rosmarin och det rivna citronskalet på en tallrik. Gärna en djupare tallrik. Ställ åt sidan.
  2. Smält smöret på låg värme i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och låt den mjukna någon minut. Vispa ner dijonsenap. Ställ pannan åt sidan.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna. Vänd varje filé i smörblandningen och sedan i ströbrödsmixen. Kom ihåg att spara den smörblandning som blir kvar.
  4. Stek på kycklingfiléerna snabbt på båda sidorna i smör. Lägg över filéerna i en ugnsform.
  5. Ställ in ugnsformen i ugnen på 175 C, ca 15 minuter.
  6. Blanda ner grädden i smörblandningen som blev över i pannan. Koka upp. Smaka av med salt och peppar och en skvätt citronsaft.
  7. Låt kycklingfiléerna villa lite då de kommit ut ur ugnen. Skär upp dem i skivor.
  8. Servera gärna med ris och generöst med sås. Strimla några basilikablad och strössla över, använd några hela blad också till dekoration.

Smaklig spis!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *