Kuslig ostbricka á la Halloween

Kuslig ostbricka á la Halloween

Kuslig ostbricka á la Halloween. Med hjälp av några stora trekanter av Brie och några tjockare skivor hårdost, lite ostkex och en penna med ätbar färg, så fixar du lätt till en ostbricka i bästa Halloweenstil. Blir lite festligare så och tar inte speciellt mycket tid i anspråk.

Kuslig ostbricka á la Halloween

Till denna ostbricka ovan skapade vi alltså två kistor, lite kors och ett gäng gravstenar med det traditionella RIP och kors målade. Sedan lite smått och gott på sidan om såsom röda jordgubbar, salami. Det som blir över då du skär ut korsen och kistorna lägger du också upp på ostbrickan såklart. Så här gjorde vi:

  • KISTOR – Stora trekanter av Brie. Skär två sneda bitar i den breda delen. Skär av spetsen. Skär en skåra högst upp i den breda delen där du kan sticka ned ’gravstenen’.
  • KORS – Skär en tjock skiva ost. Cirka 1,5 cm tjock. Vi använde oss av Gouda ost och den andra orange osten hittade vi i ostdisken (kommer tyvärr inte ihåg namnet). Skär ut kors.
  • GRAVSTENAR – Vi använde oss av ostkex av märket Göteborgs utvalda, surdegskex med havssalt. De skar av längst ned. Med en penna med ätbar skrift (finns på Panduro) så skrev vi texten. Två av dessa trycktes ned i skåran på ’kistorna’.

Så gör du en snabbt en riktigt kuslig ostbricka á la Halloween. Finns säkert massa andra roliga sätt att göra ostbrickan lite Halloween-festlig. Men det här är definitivt vårt bidrag till att sätta stämning på höstens högtid. Älskar verkligen Halloween för att det är så lekfullt, man kan utan problem gå all-in med allt. Tycker att allt som kan firas bör firas. Speciellt när det är mörkt, ruggigt, regnigt och blåsigt. Man behöver pigga på sig lite med roligheter. Tycker ni inte?

Kuslig ostbricka á la Halloween

Sista andetagen nu ute i naturen. De flesta löven är på marken istället för på grenarna. Passa på att njut i helgen av alla färgerna. Jag tog en lång skogspromenad idag och det var så vackert med alla löv på marken.

Höst
Höst

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *