Gin och tonic med björnbär

Gin och tonic med björnbär

Gin och tonic med björnbär, lite pressad lime. Blir en härlig ny version av den gamla trotjänaren gin och tonic. Vågar du testa så kommer du bli övertygad om att byta ut din gin och tonic, då och då. Dessa ovan gjordes till Halloween och då med lite kolsyreis som skapade vilt bubbel och rök. Så perfekta till Halloween med sin blodröda färg, men goda precis hela året om.

Gin och tonic med björnbär

I receptet ingår en skvätt sockerlag. Jag plussade på den sockerlagen med lite björnbär för att förstärka smak och färg i drinken. Det blir bra vilket som. Hur du gör sockerlag med björnbär ser du längre ner. Hur lätt som helst och ger drinken en extra skjuts.

Gin och tonic med björnbär

Så då, här kommer receptet på den uppgraderade gin och tonic med björnbär. Oerhört lätt att tycka om, och att fixa till. Testa gärna att förstärka den med en sockerlag med extra björnbär i, då blir färgen och smaken djupare. Jag har länkat till mitt recept här på bloggen för sockerlag. Man behöver knappt ett recpet för sockerlag för det är lika delar socker och vatten som sjuds upp tills sockret har lösts upp. Sedan låter man allt svalna bara. Jag har nästan alltid en liten flaska sockerlag i kylen.

Gin och tonic med björnbär (1 drink)

  • 1 näve björnbär
  • 1/2 lime (saften)
  • 3 cl sockerlag
  • 4,5 cl gin
  • Tonic
  • Rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Lägg ner björnbär i glas/shaker. Spara några björnbar till dekoration. Muddla björnbären.
  2. Tillsätt limesaft, isbitar, sockerlag och gin.
  3. Rör runt/skaka
  4. Sila ner i glas med is
  5. Dekorera med björnbär och rosmaringkvist

Sockerlag med björnbär

Vill du trycka på lite extra med björnbärssmaken och den mörka färgen så plussa på några björnbär när du gör sockerlagen. Tryck sönder dem i kastrullen med den varma sockerlagen. Sila av och låt svalna innan du använder den till drinkar.

Höst

Hoppas ni får, och har, en riktigt mysig Allhelgonahelg nu

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *