En Santa Clausmopolitan ikväll kanske

Santa Clausmopolitan

En Santa Clausmopolitan ikväll kanske.Mer juligt än så här blir inte en drink tror jag. Den liknar en tomteluva så jag lovar att du kommer få många leenden när du serverar den. Men det bästa är nog att den är otroligt god. Som alltid. Insidan är viktigast.

Santa Clausmopolitan

Du kan göra en Santa Clausmopolitan på vanlig vodka, men jag har valt att göra den på vaniljvodka. Du kan även byta ut lingondryck och lingon mot tranbärsdryck och tranbär. Valet är ditt. Annars är det, i stort sett, bara att slänga ner allt i en shaker och skaka om så är det klart.

Santa Clausmopolitan

Vi kör lite uppesittarkväll ikväll med Bingolotto. Tror minsann det är första gången för mig. Det vara barnen som ville göra det. Lite mysigt att hänga framför tvn tillsammans även om vi inte vinner något. Jag vinner verkligen aldrig. Min yngsta dotter däremot, hon vinner ALLTID. Hon vann redan på första omgången nu ikväll, en lott. Sån liten turgumma. Imorgon bitti, julafton, åker vi rätt tidigt på morgonen till min bror med familj i Eskilstuna. Vi blir rätt många, unga och gamla om vartannat. Älskar såna jular med mycket folk, högt i tak och massa god mat.

Santa Clausmopolitan

Nu, nu kommer receptet. Det går på nolltid att skaka till den. Så bara att köra. Ha nu en riktigt finfin jul. Själv ska jag pyssla lite grönkålssallad ikväll, slå in några paket till, lägga fram kläder (absolut ingen aning än vad jag ska ha på mig, än)

Santa Clausmopolitan (1 drink)

  • 4 cl vaniljvodka
  • 2 cl Triple sec
  • 2 cl lime juice
  • Ca 1/2 dl lingondryck
  • Is
  • Lingon (några stycken, frysta)
  • Florsocker

Gör så här

  1. Häll upp florsocker på ett litet fat.
  2. Använd en klyfta lime till att dra utmed utsidan av kanten på glaset.
  3. Vänd glaset upp och ner och snurra runt kanten i florsockret (det ska bara vara på utsidan)
  4. Tillsätt vodka, triple sec, lime juice, lingondryck och is i en shaker. Skaka. Häll upp i glaset.
  5. Lägg ner några frysta lingon.
  6. Severa direkt.

Se även andra vintriga recept här på bloggen

Se även andra juliga recept här på bloggen

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *