Overnight Oats med jordgubbar, kardemumma och mandelsmör. En frukost sprängfylld med nyttigheter: Havregryn, chiafrön, färska bär, mandelsmör, hampafrön och kryddor. Dessutom smakar overnight oats som en dessert. Jag brukar göra en omgång med små portioner, bara att ta ut ur kylen på morgonen. Eller varför inte ta med burkar med overnight oats ut i trädgården, på picknicken eller på båten.
Du kan smaksätta overnight oats precis hur som. Byt ut mot blåbär, använd kanel istället för kardemumma. Testa havregryn med fiber. Toppa med cacao nibs och nötter. Använd jordnötssmör istället för mandelsmör. Är du sugen på att testa några andra så kommer här våra favoriter:
Overight oats med blåbär, banan och mandelsmör
Overnight oats med bär och Nana ice cream
Overnight oats med blåbär, pecannötter och vanilj
Men här kommer den absoluta favoriten HÄR och NU med svenska jordgubbar, bär i säsong. En len och underbar overnight oats.
Overnight Oats med jordgubbar, kardemumma och mandelsmör (3 stora el 6 små)
3 dl havregryn
4 dl (knappt) havremjölk (eller mandelmjölk)
2 msk chiafrön
6-10 jordgubbar, mosade
1 krm kardemumma, mald
1 krm ingefära, mald
(½ krm äkta vaniljpulver)
1 (generös) msk mandelsmör
nypa salt
Blanda ihop allt, rör om lite, häll upp på portionsburkar och ställ in i kylen över natten.
Dekoration
Färska eller fryst bär
Hampafrön
Kokos
Tips!
Mortla gärna chiafröna innan du blandar med resten. På så sätt får du ut Omega 3 ur fröna, vilket du inte får om du använder dem hela. Jag brukar krossa dem lite snabbt med morteln precis innan jag blandar med resten