Fudge med Nutella, chokladfudge, skumtomtefudge – Julens bästa godis

Nutellafudge

Här kommer mitt favoritgodis på julbordet, FUDGE. Jag tokälskar fudge. Samlar på mig massa recept med fudge och skulle vilja testa alla möjliga saker på fudge. Det enda som är lite synd är att min dotter inte tål mjölkprodukter. Jag gjorde mejerifri fudge förra julen med pistachkärnor och det belv så lyckat och gott. Men måste leta fram det receptet eller försöka komma ihåg hur jag gjorde.  Så länge så får jag göra de som jag alltid gör och äta i smyg. Desto mer till mig. En av favoriterna är definitivt Nutellafudge med flingsalt . Himmel så gott. Smälter i munnen. 

fudge-med-mandel-och-tranbar0

En annan favorit är fudge med mandel och tranbär. Fudge är verkligen lätt att göra så man borde verkligen göra mer fudge. Så lätt att variera i smak dessutom. Man kan blanda ner kakbitar, choklad av olika sort, nötter, bär och kryddor. Sedan kan de strösslas med olika saker som krossad polka, karameller, kakor eller annat roligt. 

Fudge på skumtomtar och polka, jo så urbota gott. Dessa ovan gjorde det året polka var smaken. I år är det lingon och det går precis lika bra att göra fudge på dem och strössla över polka. Superkombo polka och lingon. 

Chokladfudge fudge med choklad

Riktigt härlig chokladfudge som på gammaldags vis. Bilden gör inte dessa rättvisa. Detta är ett riktigt mormorsrecept. Alltså det är ju för konstigt. Jag lyckas inte få till något inlägg på flera dagar och sedan vips kommer det flera på en och samma dag. När inspirationen dyker upp så är det bäst att agera bums. 

TREVLIG HELG!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *