Härlig chokladfudge

Äntligen lyckades fudgen! Det gäller att inte göra en massa andra saker samtidigt och glömma bort den i kastrullen. Det är viktigt att följa receptet till denna fudge och vara noga med ingredienserna. Dubbla det inte.

För ca 50 st

50 g smör
3 dl visprädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
100 g mörk choklad (Jag tog Lindts mörka med ”sea salt”)

Smält smöret i en gryta med tjock botten. Häll i grädde, socker och sirap. Koka utan lock, rör om då och då. Koka på svag värme (Koktiden är beroende av grytans bottenyta) i 20min-1tim. Gör kulprov för att se om den är klar. När det blir en kula ta grytan från värmen och lägg direkt ner chokladen i bitar. Rör om väl.

Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (ca 20×20 cm). Låt kallna och skär i bitar. Fövara svalt.

Sätt dig bekvämt i soffan, upp med benen. Läs en bok och ät så mycket du bara orkar.

Linda

0 kommentarer

  1. Det där måste jag prova! Men det där kulprovet, hur vet man när det är klart? Ska det vara samma konsistens som vanlig kola?

  2. Hej Sofi

    Chokladfudgen är verkligen så otroligt god!

    Du går alltså efter vanligt kulprov, dvs häller lite av kokande massan i ett glas kallt vatten med jämna mellanrum. När du kan rulla en kula av massan i vattnet så är det klart. Det som skiljer fudgen från vanlig kola är att du efter kulprovet lägger i chokladen. Det ändrar hela konsistensen och blir så himla god fudge. Berätta gärna vad du tyckte om du gör den/Ha en fortsatt bra helg/Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *