Mejerifri ugnspannkaka med bacon och lingon

mjölkfri mejerifri Ugnspannkaka med bacon och lingonsylt

Ugnspannkaka med bacon och lingon är en perfekt vardagsrätt. Speciellt då man gör den i långpanna. Bara vispa ihop och hälla i långpannan så sköter det hela sig själv i ugnen medan du gör annat. Den fluffar upp sig som ett molnlandskap, men sjunker ihop då den kommer ut ur ugnen. 

Nu har vi även testat att göra den mjölkfri. Jag har undvikit att testa för jag har varit osäker på om det skulle bli bra. Men så tänkte jag att det är bara att köra. Bytte bara ut mjölken till havremjölk och iMat. Blev så gott. Inte riktigt lika fluffig och lite mindre fast. Men hur god som helst. 

Mjölkfri ugnspannkaka i långpanna

4½ dl vetemjöl

6 dl havremjölk

3 dl havregrädde (t ex iMat havregrädde)

5 ägg

1 tsk salt

1 paket tärnad bacon (eller 300 g) alt skinka, korv eller dylikt 

Gör så här

Sätt ugnen på 225 C

  1. Smörj in långpannan med mjölkfritt margarin
  2. Vispa ihop havremjölk, mjöl och salt genom att tillsätta lite havremjölk i taget. Tillsätt havregrädden, lite i taget. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten på plåten. Strö över bacontärningarna.
  3. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 min tills den är perfekt gyllenbrun och fluffar upp sig. 

Linda

3 kommentarer

  1. Gör också mjölkfri pannkaka då sonen inte tål mjölk. Tycker inte den blir lika god som nygjord men stekt efteråt är den lika god, mums! Plättar (de man gör i vanlig stekpanna) däremot känner man ingen skillnad alls på ☺

    • Har aldrig testat att steka, det ska jag göra nästa gång! Håller med dig i övrigt. Vanlig ugnspannkaka är snäppet godare. Plättar och pannkakor tycker både jag och mina barn är t o m godare på havremjölk än vanlig:-)

  2. Fantastiskt god! Mycket godare och mer ”rejäl” än den vanliga jag brukar göra. Detta recept kommer verkligen att användas som standard härhemma☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *