Confiterade anklår och Potatis á la Sarladaise, billig och snabb lyx från Picard

Picard confit de canard Potatis a la sarladaise confiterade anklår

Confiterade anklår och Potatis á la Sarladaise – Billig och snabb lyx från Picard! Det blev en lyxmiddag fixad på några minuter i onsdags. Bestämde spontant med Jessica att vi skulle ses, och sedan kom vi på att vi skulle göra en drink och sedan kom jag på att jag hade fått en stor fryslåda med massa gott från Picard. Och det ledde till en underbart god middag och massa prat, som vanligt med Jessica. 

Picard confit de canard Potatis a la sarladaise confiterade anklår

Helt otroligt att man kan slänga ihop en sådan här middag på nolltid. Vet inte om ni känner till Picard. Picard är ett franskt företag där alla deras produkter är frysta varor av hög kvalitet. I Stockholm har de flera butiker. Du går in och plockar bland frysvarorna. De har så mycket som är roligt, lite ovanligt, otippat. Allt jag har smakat från Picard har varit så fantastiskt gott. Inget bottennapp alls. 

Picard confit de canard Potatis a la sarladaise confiterade anklår

Confiterade ankan, confit de canard, blev jag faktiskt rekommenderad av en väninna, och tidigare kollega, som har en lägenhet i Nice. Då jag och barnen åkte till Nice förra sommaren så sa hon att jag måste gå förbi Picard och köpa den confiterade ankan. Den var helt magisk enligt henne. Så det gjorde vi. Jag blev helt såld. Trodde inte frysvaror kunde smaka så gott. 

 

Potatis á la Sarladaise är krispig potatis i ankfett som gör den otroligt krispig. Med vitlök och persilja. Jag och Jessica gjorde en snabb sallad till och Jessica svängde ihop en dijonnnaise. Magisk middag sådär mitt i veckan. Anklåren tar cirka 30 minuter i ugnen, direkt från frysen och potatisen cirka 20 minuter. 

Ha en superfin helg!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *