Trender inom frukost från USA 2017

Frukost trender Risenta

God Morgon! Jag älskar frukost, det har jag alltid gjort. Här ovan ser ni en av mina favoritfrukostar: Bröd från Fabrique med frön och tranbär, juice med ingefära och Risentas magiska gröt på Steel Cut Oats och massa frön. underbart gott. 

Frukost trender Risenta

Frukost är faktiskt högsta trend just nu. Skön trend. Samtidigt har begreppet frukost fått helt nya skepnader. Den största inspirationen till frukost kommer den här gången från USA. Speciellt LA och Brooklyn. 

Frukost trender Risenta

Jag var inbjuden på en frukost sponsrad av Risenta. De hade gjort en frukost – och trendspaning i just USA.

Frukost trender Risenta

Frukostskålen ska nu vara fri från socker. Den ska vara proteinrik, ekologisk, glutenfri och vi har gärna kryddor som kanel, kardemumma, gurkmeja och ingefära till. 

Frukostmackan ska nu vara fri från socker och vetemjöl. Den ska vara proteinrik. Gärna vegetariska pålägg. Salt och sött blandas. 

Vardagsfrukosten prioriteras bort i större utsträckning för mer tid till annat. Detta kompenseras med frukost på jobbet/i möten eller i undantagsfall som snacks (on the go)

Här är de hetaste frukosttrenderna  just nu: 

  1. Äta ute – Vi äter frukost ’ute’ och lite när som på dagen. Ordet ’brinner’ är en sammanslagning av breakfast och dinner. Krogar, restauranger, kaféer erbjuder äggbaserade rätter och andra frukosträtter närhelst du känner för det. Du kan beställa in en acaibowl, chiapudding och goda välfyllda mackor  utan problem på många ställen även i Sverige idag.  Inte minst i Stockholm har det dykt upp en mängd frukostställen där man kan ta en frukostdejt innan man börjar jobba, istället för fika efter jobbet. Det nya AW kanske?
  2. Kefir – Kefir görs på Kefirsvampen, en tibetansk svamp med lactobacillus.  Trendigt! Vi byter den vanliga yoghurten mot produkter med bra bakterier för magen och en blomstrande tarmflora. Maten ska ha ett mervärde på hälsan. 
  3. Alternativ mjölk – Komjölken får maka på sig till förmån för alternativ mjölk gjord på t ex kokos, havre, nötter, soja eller ris. Cave Shake är shake gjord på kokosmjölk. Den kan du dricka som den är. Du kan lägga till proteinpulver, ha som dessert med bär eller hälla i kaffet. 
  4. Gröt/hot cereal/overnight oats – Inget är mer trendigt än gröt just nu. Steel cut oats som är klippt havre är en trend från Brooklyn som äntligen har hittat hit. Det är Vi äter gröten kall som varm. Vi köper halvfärdig gröt där man tillsätter lite hett vatten bara.  Eller till och med helt färdig gröt i squeezeförpackningar. Vi gör overnight oats, oats, våfflor på gröt och på olika slags gryn. Vi plussar på med jordnötssmör eller mandelsmör, kryddor och lönnsirap.  
  5. On the go – Vi köper frukost i farten. Vi vill ha nyttiga alternativ till snabbmaten. Vi vill dessutom att de ska vara glutenfria, mjölkfria eller helt veganska. Innehållsförteckningen ska vara kort och tydlig utan massa tillsatser. Det kan vara frukostbars, nötter i påse eller varm buljong i take-away-mugg.

Frukost trender Risenta

Fick testa flera av Risentas produkter också. Min favorit är frögröten som är gjord på steel cut oats.  En annan favorit är Dadel & fikon granolan. Gillar att det inte är något tillsatt socker eller e-ämnen i deras frukostprodukter. Deras Kakao & Kokosgranola är ekologisk och utan tillsatt socker såklart. Den första ekologiska granolan utan tillsatt socker på marknaden.  

Foton av Sandra Rogers och mig

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *