Campari, äpple, vanilj – Helgens cocktail

Campari, äpple och vanilj. Helgens cocktail. Jag hade min vän Jessica på middag. Ni vet, Jessica och jag är grannar sedan länge. Inte grannar i samma ingång, men vi bor några hus ifrån varandra. Det tar någon minut bara att springa över till varandra. Det är riktigt skönt att ha en granne som Jessica. Vi hjälps åt med saker, lånar saker av varandra, tar power walks. dricker kaffe och äter middagar och uppdaterar samtidigt livet. Ibland ses vi inte på flera veckor och ibland ses vi i flera timmar åt gången. Väldigt kravlöst. Jag vet att när jag behöver henne så finns hon alltid där, och hon vet att det är likadant med mig när det är något.

Kryddiga räkor med guacamole på gurka appetizer

Det som är roligt med Jessica också är att vi kan ta en brakmiddag med drinkar och trerätters vilken dag som helst i veckan. Härligt att bara köra och testa lite recept när man känner för det. Så i onsdags var det jag som testade lite recept. Det blev små appetizers i form a kryddiga räkor på guacamole och ekologisk gurka.

Kryddiga räkor med guacamole på gurka appetizer

Sedan min första Skrei. Har i evigheter velat laga Skrei. Kungen över torskar. Skrei smakar ju övernaturligt. Den lades på en bädd av jordärtskocka mixad med miso och brynt smör. Min första upplevelse att använda miso i mat. Tänk att jag inte testat miso tidigare. Nu vill jag har miso i allt. Till det friterade glasnudlar. Lyckat allt.  Recept kommer. Men först receptet på drinken. 

Campari, äpple och vanilj cocktail (per drink)

2 cl Campari

2 cl Vaniljvodka

½ passionsfrukt

(½ cl sockerlag)

äppeljuice

1 klyfta blodapelsin

is

Gör så här

Fyll en shaker till hälften med is. Tillsätt Campari, vaniljvodka, sockerlag. Gröp ner passionsfrukten. Skaka. Lägg i is i glas och sila ner drinken. Fyll upp med äppeljuice. Lägg i en klyfta blodapelsin. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *