Quesadillas med vit bönkräm, avokado och ost. Ljuvlig i varenda liten tugga. använd vegansk ost om du vill ha den vegansk. Det enda som tar någon tid är att göra bönkrämen. Även den går snabbt. Det här var faktiskt en rätt som uppstod då jag hade en hel del bönkräm över efter en middag. Bönkräm var inte barnens grej, kan man väl säga. Det blev fantastiskt lyckat i dessa quesadillas tillsammans med smält ost och avokado. Snillrikt, om jag får säga så själv.
Nu gjorde jag ju dessa på en helg och tog ett glas vin till. Kan rekommendera Stoneleigh Riesling till. Annars går det precis lika bra med vatten, cider eller saft till såklart. Jag gjorde en snabbsallad till på lite kikärtor, avokado, tomater och lite chili.
Jag hade i några droppar av den gröna tabascon i bönkrämen, den med smak av jalapeno. Den passar verkligen till allt. Jag är så svag för jalapenosmaken. Har ni förresten testat Jalapenochipsen med cheddar? Livsfarligt goda för mig.
Quesadillas med vit bönkräm, avokado och ost (4 port)
Vit Bönkräm
1 burk vita bönor (ca 400 g)
1 vitlöksklyfta, fint hackad
½ msk rivet citronskal
1½ msk citronsaft, färskpressad
4 msk olivolja
6 droppar Jalapeno tabasco (den gröna)
olivolja, salt, svartpeppar
Mixa alla ingredienser med stavmixer eller i matberedare. Det ska bli en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Quesadillas
8 små tortillabröd
2 avokado
ost, riven
salt, peppar
olivolja
Bred på ett tjock lager med bönkrämen, mosa 1/4 avokado till varje quesadilla och lägg ovanpå bönkrämen. Strössla över rikligt med riven ost. Stek i stekpannan, på båda sidor, tills de har fått en gyllene färg. Osten ska vara helt smält och t o m rinna ut lite.
Servera gärna med en sallad på avokado, kikärtor, tomat, lite chili och en lätt dressing av något slag.
Något helt i min smak, mums! Kram!!
Tack finaste/Kramar1