Tre tips på desserter med choklad till Nyår

Tips på desserter till nyår är det dags för nu. En dessert jag verkligen vill tipsa om är den här lätt syrliga vita chokladmoussen med yuzu curd. Yuzu är en lite lyxig variant av citrus. Du kan hitta yuzu, oftast pressad, i asiatiska butiker eller i välsorterade matbutiker. Jag gjorde min egna yuzucurd, vilket inte alls är svårt. Men du kan precis lika gärna använda en god färdigköpt lemoncurd. Jag tog jordgubbar eftersom det var årets midsommardessert, men andra bär eller frukt blir också bra, t ex blåbär eller hallon. 

En chokladpannacotta med daimcrunch är heller inte fel på nyår. Även den är en dessert som förbereds dagen eller kvällen innan. Den här chokladpannacottan har jag gjort flera gånger och den gör alltid succé. Söker ni en mjölkfri dessert så se mjölkfri kladdkaka med jordnötsfudge

En stor favorit är Crème brûlée på vit choklad med vaniljsvept blodapelsinsallad. Den fullkomligt smälter i munnen. Högst upp en knäckigt och frasigt skal. På sidan en sallad på fileeade blodapelsiner och äkta vanilj. Det här är nog min paraddessert när jag vill imponera på mina gäster. Det finns många fler tips på i kategori Nyår här på bloggen. Där hittar ni allt från drinkar, förrätter, huvudrätter, snacks till nattamat. 

Det kommer fler tips här på bloggen

 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *