Créme Brulée på vit choklad med vaniljinsvept blodapelsin


Créme Brulée på vit choklad med vaniljinsvept blodapelsin är mitt bidrag till vaniljimportens tävlingom det bästa receptet med vanilj. Hoppas ni gillar det!!! Alla som har nominerat någon blogg i tävlingen kommer få ett mail med länk till alla bidrag så ni kan rösta på det bidrag ni tycker bäst om, så rösta på!

Cremé bruléen smälter i munnen och passar perfekt med filéeade blodapelsiner med massa vanilj i ugn. Perfekt kombination. Créme Bruléen kan du också göra helt klar dagen innan – förutom att bränna på ytan
Du behöver
Créme Brulée
5 äggulor
475 ml vispgrädde
3/4 dl socker
100 g vit choklad
liten nypa salt

Blodapelsin med vanilj i ugn
3 blodapelsiner
2 msk farinsocker – alternativt råsocker eller muscovadosocker
25 g smör
1 vaniljstång
Gör så här
Créme Brulée
Sätt ugnen på 150 C

Ta de ugnsfasta portionsformarna och placera dem i en djupare ugnsfast form. Den ska vara så pass djup att du kan hälla vatten upp till halva portionsformarna.

Vispa äggulor, socker och salt vitt och luftigt. Värm grädden i kastrull, dra kastrullen från värmen och rör ner vit choklad i mindre bitar. Rör tills chokladen är smält och ssmeten jämn. Rör försiktigt ner chokladsmeten i äggsmeten och rör den slät.

Häll smeten i portionsformarna genom en sil. Häll nu på kokhett vatten, jag brukar värma i vattenkokaren och sen hälla, i den större formen där portionsformarna står så vattnet når ungefär hälften av formarna. In i ugnen sådär 30 minuter drygt. Låt svalna och ställ i kylen.

Då du ska göra ytan knäckig tar du 1 tsk socker och strör över. Sen använder du brännare eller grillfunktionen i ugnen för att karamellisera. Det här kan du även göra någar timmar innan servering om du vill.

Vaniljinsvept blodapelsin
Sätt ugnen på 185 C
Börja med att skära ut filéer av blodapelsinerna. Lägg över i en ugsnfast form. Strö över farinsocker. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och fördela över filéerna. Lägg över den urskrapade vaniljstången. Hyvla över smöret.

In i ugnen i ca 8 minuter
Tadaaa klart!!!
Smäääälter i munnen!

Linda

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *