Cook Off med Ta Fram Det Bästa

I samarbete med Ta Fram Det Bästa

Bildbomb från gårdagens Cook Off på Urban Deli Matstudio. Lika sjukt roligt som det var igår så har jag varit galet trött idag. Men tillbaka till gårdagen. Jag och Gustav som driver bloggen Jävligt Gott duellerade mot varandra. Uppgiften var att göra en del av en nyårsrätt utifrån den Secret Food Box som vi fått skickad till oss ett tag innan tävlingen. 

Jag tog fram en förrätt, en Ponzo Cocktail med Jalapeno popcorn. Här ser ni även de smkaförhöjarna som vi hade till vårt förfogande. 

Gustav hade valt att göra en huvudrätt: Tacos för maten – 3 sorters tacos: mexikansk, svensk, japansk.

Sedan började gästerna välla in. Otroligt många underbara människor: bloggkollegor, vänner, bekanta. Allt i en matstudio Gott-Nytt-År-dekorerad  med ballonger, blommor och annat glammigt. 

Efter att ha hejat, småpratat och minglat lite kort var det dags att sätta igång. Sa jag att även min äldsta dotter Annie var där?  Hon är nu så matlagningsintresserad och tycker det är väldigt intressant med smakkombinationer. 

Sedan satte vi igång. Det hackades, kokades, ugnsrostades. Jag hann inte titta vad Gustav höll på med alls. Här nedan gör jag Ponzosåsen, en sås på soja, citronsaft, citronskal, sesamolja, risvinäger och lite socker. 

Jag trodde att jag skulle ha oceaner av tid, men helt plötsligt var tiden försvunnen. Stressat moment när popcornen vägrade poppa, avokadon inte var mogen, pilgrimsmusslorna hade för mycket vatten och snarare kokade istället för att få den där lätt brynta ytan. Till slut stod de i alla fall där, smakportionerna av Ponzo Cocktails med Jalapeno popcorn.

Under sessionen blev vi intervjuade och fick prata om vad vi gjorde, hur och så av konferencier Malou. Inte helt lätt att prata och fixa samtidigt. Svårare än man tror faktiskt. 

Till slut var rätterna klara. Här Gustavs Tacos. 

Och min Ponzo cocktail med jalapeno popcorn. Den ser inte så snygg ut på den här bilden. Ska laga upp den här hemma och fota så ni ser färgerna bättre: mangon, avokadon, blomkålen osv. 

Nå? Gustav vann juryns röst och jag vann publikens omröstning. Det betyder att det är Gustav som kommer få göra en reklamfilm för Ta fram det bästa med sin rätt. Jag hann smaka en av Gustavs tacosvarianter och den var så god. Så glad över att gästerna tyckte om min rätt. Det var flera som kom fram och sa att de tyckte den var så god och att de skulle göra den hemma. Kanske blev jag allra mest glad över att barnen tyckte så mycket om den, det hade jag inte trott.  

Bilder tagna av mig och Ta Fram Det Bästa

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *