Blåmögelbollar i krossade pepparkakor till glöggminglet

blamogelbollar-i-krossade-pepparkakor

Blåmögelbollar i krossade pepparkakor till glöggminglet. De här bollarna blev mitt bidrag till den digitala Glömingelreceptbok som togs fram under ett event som Lucia Chokladglögg höll i för någon vecka sedan. Vi var ett gäng foodies som fick helt underbara butiken Kajsa Warg till vårt förfogande. Under en timma skulle vi ta fram ett bidrag till glöggminglet vid en station på Kajsa Warg. Vi fick ta vilka produkter vi ville i deras butik till att fixa något gott. Helt otroligt hur mycket gott vi fick ihop på den timman och utan någon mental förberedelse. 

Lucia Chokladglögg glöggmingel adventsfika

Jag blev inbjuden av Lucia Chokladglögg som firade att de nu finns i det ordinarie julsortimentet i ett hundratal av Systembolagets butiker. Det är inte lätt att komma med i Systembolagets ordinarie sortiment. Vilka flaskor som finns på hyllorna bestäms efter noggranna smaktester och efterfrågan. Lucia Chokladglögg har fått massa fina recensioner ett bra tag för sin glögg med lätt smak av choklad. Det här är verkligen en favoritglögg. Lucia Choklad är en starkvinsglögg som är gjord på italienska viner från producenten Giulio Cocchi. Glöggen har klassisk smak av glöggkryddor som kanel, kryddnejlika, kardemumma, muskot, ingefära och pomerans tillsammans med lätt smak av choklad från rostade kakaobönor. 

Lucia Chokladglögg glöggmingel adventsfika

Ett nytt sätt att dricka Lucia Chokladglögg är rumstempererad med en isbit. Då blir den lite åt portvinshållet tyckte jag. Passar prefekt till blåmögelbollarna med krossade pepparkakor. Testa!

Lucia Chokladglögg glöggmingel adventsfika

Som sagt, vi var ett gäng foodies som tog fram massa härliga recept. Missa inte den fantastiska salladen, kola med stjärnanis, choklad med salami eller grönkålschips doppade i choklad eller med blåmögelost och sylt. Alla recept hittar ni i Glömingelreceptbok . Himmelriket allt.  Här kommer just mitt recept som passar till glöggminglet eller på ostbrickan. En julig vuxenpralin helt enkelt. 

Blåmögelbollar i krossade pepparkakor

Juliga blåmögelbollar rullade i pepparkakskross. Uppskattade tilltugg som går snabbt att göra. Servera med kall Lucia Choklad med en isbit.

  • 200 g blåmögelost
  • 2 msk smetana eller crème fraiche (crème fraiche ger syrligare bollar)
  • ½ apelsin – zest
  • 50 g pepparkakor

Mosa osten och rör ihop med smetana/crème fraichen. Krossa pepparkakor med en mixer. Tillsätt zest (apelsin). Gör små bollar och rulla dem i krossade pepparkakor. Lägg upp på ett fat och servera. Servera gärna med kall Lucia Choklad med en isbit.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *