Kladdkakans dag – Tre favoriter bland kladdkakor

saffranskladdkaka0

Kladdkakan är nog tillsammans med kanelbullen Sveriges mest älskade bakverk. Varje år hamnar den i topp över det mest googlade bakverket i Sverige. En av de bästa sakerna med kladdkaka är att du kan variera den i oändlighet. Du kan baka med vit choklad, mörk choklad, mjölkchoklad. Lägg till godis, lakrits, frukt eller spännande kryddor. Idag är det kladdkakans dag och det måste firas. Jag har därför valt ut mina tre favoriter:

Saffranskladdkaka

Den första ut är Saffranskladdkaka. Vit choklad möter saffran och ljuv musik uppstår. Skulle det vara så att ingen av dessa varianter är just det du letar efter så har jag en alldeles egen kategori för just Kladdkakor. Där hittar du många fler varianter på kladdkaka. 

knackig-kladdkaka0

Knäckig kladdkaka

Knäckig kladdkaka där den traditionella chokladiga kladdkakan möter smaken av kola och knäck är oemotståndlig. Smaken påminner lite om knäck på julen, men konsistensen är mjuk. Farligt god. 

lakritskladdkaka-to-die-for0

Kladdkaka med lakrits

En kladdkaka med lakrits kanske? Jag har alltid varit väldigt förtjust i lakrits och då är kladdkakan det perfekta bakverket att ösa ner lite lakritspulver i. Lakrits gifter sig alldeles perfekt med choklad. Så härlig kladdkakans dag på er idag 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *