Vattenmelon med vispad feta

melon vattenmelon med vispad feta 'whipped feta' färskost

Vispad feta till vattenmelon är en perfekt somrig förrätt eller varför inte stansa ut ännu mindre rundlar till ett mingel eller en fest. Vispad feta är helt enkelt feta som vispas med elvisp eller i mixer tillsammans med färskost. Jag gjorde den på en höft, blandade ner lite mer färskost än jag hade tänkt från början och dessutom lite creme fraiche. Upp till dig hur krämigt du vill ha det. Vill du så blandar du ner lite örter också. 

Ungefär så här blev måtten till slut. Jag gjorde den kvällen innan och öste över i en spritspåse som lades i kylen. Kom bara ihåg att ta ut ur kylen ett bra tag innan annars är det för stelt för att spritsas.  

Vispad feta med Vattenmelon (till ca 6-8 pers)

½ paket feta (ca 80 g -90 g)

40 g färskost

½-1 msk creme fraiche

Smula ner fetan i en  mixer och pulsera/vispa så det blir så smått som möjligt. Tillsätt färskost och till slut creme fraiche. Det ska bli krämigt men inte rinnigt. 

Stansa ut melonrundlar, så tjocka eller tunna, stora eller små som du själv vill. Spritsa eller klicka på en stor klick vispad feta. En kvist basilika eller mynta till gör det perfekt smakmässigt. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *