Furuvik – Spökhus, Kängurur och Gosiga Kameler

DSC_0921

Läskigt spökhus, kameler som vill gosa, närkontakt med lemurer, getter och får, pop corn i överflöd och glada barn – i alla fall fram till det att man nämnde att det var dags att åka hem. Det gillades inte. Furuvik i ett nötskal. Vi var igår inbjudna till säsongspremiären av Furuvik. Det blev en hellyckad heldag.  Vilken dag! Här kommer en bildbomb.

Spökborgen Furuvik

Annie och jag vågade oss in i Spökborgen. Då vi var här för några år sedan så gick barnens pappa in med Annie och Magda och båda kom storgråtande ut ut borgen. Inte bara de. Innan de kom ut så kom flera andra barn skräckslagna ut. Så den här gången tänkte jag att man bara måste in i Spökborgen. Det är bra gjort. Det är becksvart på vissa ställen och sedan massa läskigheter som kommer plötsligt. Annie gillade den också och klarade den, men hon tycker fortfarande att den är läskig. Magda totalvägrade. 

Furuvik

Vi varvade karuseller med djur. Tivolidelen ligger mitt i så man kan lätt gå en sväng till djuren och sedan tillbaka till attraktionerna. 

All närkontakt med djuren var det bästa, enligt barnen. Att få gosa in sig med kamelerna var extra roligt. Mina barn är väldigt förtjusta i djur och det mäktiga i att få kontakt med djuren när de fick ge dem lite gräs eller löv gjorde dem så glada och de kunde verkligen inte slita sig från de situationerna. Närkontakt kan man få med många djur på Furuvik, t ex getterna, fåren, korna, kamelerna och även med lemurerna. 

Furuvik djur

Furuvik har så mycket olika djur från olika sorters hästar, ponnies, alpacas, kängurur och vallabys, flamingos och olika apsorter. Roligt att variationen är så stor från bondgårdsdjur till exotiska djur. 

DSC_0819

Furuvik är alldeles lagom i storlek och bara att gå runt på Furuvik bland gärdsgårdar, lummigheten, vattnet och attraktionerna är avslappnande i sig. 

furuvik

Vi följde med på matningen av vallabys och kängurur och barnen fick lära sig att de gillar snö, kan göra ett hopp på 15 meter och att en känguru kan bli över 2 meter hög. 

Furuvik vi

Pop Corn paus med solen i ögonen. Solen stekte skönt emellanåt och emellanåt gick den lite i moln. Perfekt väder för en dag på Furuvik. 

Furuvik

Det finns många ställen där man kan sätta sig ner vid bord med medhavd picknick med vacker vy medan man äter. En kärra att dra  omkring med om man har extra packning eller småttingar hittar man vid entrén. 

Furuvik

Tillbaka till karusellerna åkte jag och Annie berg-och-dalbanan. De var läskig, verkligen, men direkt då vi kom ner ställde vi oss i kön igen.

Furuvik

Magdas favorit blev lilla uppskjutet. Hon vågade inte åka den själv i början, men efter fem gånger så åkte hon och Annie själva. Magda var så lycklig och kände sig så modig.

DSC_1113

Furuvik är en otroligt vacker plats dessutom med små timmerstugor täckta av gräs och mossa på taken och faluröda hus med vita knutar. Så härligt att bara gå omkring här. 

furuvik fäbodturen

En sak jag varmt rekommenderar är att följa med på matning av djuren, titta på schemat över de olika matningarna. Vid Fäbodturen får barnen följa med och hjälpa till att mata korna, fåren, grisarna och getterna. Väldigt uppskattat och roligt. 

Barnen arbetade hårt med sälgkvistarna för att alla djuren skulle få sitt ’godis’.

furuvik fäbodturen

Getterna var extra lustiga. Killingarna skuttade, hoppade, klättrade upp på stora stenar. Barnen hade nog kunnat vara där i timmar.

Furuvik

Sedan blev det lite karuseller igen och pop corn. Slänggungan blev Annies bästa. Tror att hon åkte den sju gånger. 

Furuvik

Tack Furuvik för en fantastisk dag hos er. Barnen var överlyckliga över dagen och ville inte överhuvudtaget gå hem efter sex timmar av karusellåkande, närkontakten med djuren och allt annat roligt. 

DSC_0727

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.