Smoothie med björnbär, kanel, maca

björnbärssmoothie maca macapulver banan

Smoothies är verkligen min grej. Har alltid gjort massa smoothies till mig och barnen. Lätt sätt att få i sig nyttigheter och finurligt sätt att få i barnen sådant de normalt inte skulle äta, lite spenatblad till exempel. I den här är det frysta björnbär, banan, vaniljyoghurt, kanel och Macapulver.

Maca är rik på vitamin C, kalium, kalcium, järn, zink, koppar, mangan,jod, B1, B2, B12, och E. Det kallas även för peruansk ginseng för sin uppiggande förmåga. Maca ska dock inte ges till barn under 12 år. Så om jag vill ha maca i min smoothie så brukar jag göra smoothien klar och hälla upp till barnen och sedan sätta igång den igen och hälla i pulvret. Jag har också alltid i massa is om jag har yoghurt, för att smoothien inte ska bli för tjock.

ätbara blommor MatHem

Smoothien är toppad med ätbara tusenskönor. Fick med mig ett paket med ätbara tusenskönor från lunchen med MatHem. Har blivit lite besatt av ätbara blommor. Tycker det piffar till det mesta. Det är inte det att man äter dem, bara att de går att ha på mat utan att man ska vara rädd för att de är besprutade. 

God Morgon!!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *