Surdegsbröd in da making

Kronjäst surdeg

Tack och lov för budet som kom igår. Jag överöstes av surdegspåsar, jäst, mjöl, gott smör, ost, krasse, honung med mera. Inte minst fick jag med Bagarlandslagets recept på surdegsbröd bakade med Kronjästs surdeg på påse. Sicken tur för jag har sedan jag kom hem från Bratislava inte haft en sekunds möjlighet att hinna handla. Vi har inte en brödsmula hemma. Så när budet kom igår så satte jag degen DIREKT. Gissa om barnen blev överlyckliga i morse när det, inte bara fanns bröd till frukost, utan dessutom nybakat. Jojomänsan, deras mamma kan trolla ibland. 

Om ni kikar ser ni att det även kom med två jäskorgar till bröd. Överlycklig. Fick en fin brödkorg för flera år sedan på ett event. Då jag bakade bröd lade jag ner degen direkt i brödkorgen, utan att mjöla först. Tja, när degen jäst klart var degen totalt fastkletad i brödkorgen och jag undrade vem som kommit på en så dålig idé med att ha brödkorg. Så arg att jag slängde den. Jo, och senare förstod jag hela grejen med brödkorg och ångrade bittert att jag hade slängt den fina brödkorgen.

Ni ska självklart få recept av mig på bröden, men kan ni inte vänta och smidigt vill baka surdegsbröd ikväll så se receptet för Solrosbröd , Surdegskransar med äpple och svarta vinbär eller surdegsbaguetter. Alla kanongoda och gjorda med surdeg på påse från Kronjäst. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *