Jätteviktig : att må bra efter en ätstörning

Jätteviktig Terese Alven  

Jätteviktig: Att må bra efter en ätstörning av Terese Alvén, har precis kommit ut i bokhandeln. Jag glömde helt bort att visa er  att jag faktiskt var inbjuden på releaseminglet av Jätteviktig . Jag och Terese har varit bloggkollegor, toppbloggare på Loppi samtidigt. Jag har även tränat för Terese och hon är makalös på att inspirera.  

Vill verkligen tipsa om denna viktiga bok som ger råd och inspiration till de som kämpar med ett jobbigt förhållande till mat, träning och vikt. Terese har själv varit där och berättar om sina upplevelser. Jag tycker det är en bok som inte bara är Jätteviktig för den som är drabbad utan även för de runt omkring. Det är även uppföljaren till Viktig där hon berättade om sina ätstörningar som närapå kostade henne livet. 

Jätteviktig Terese Alven

I panelen under kvällen pratades det om träning och matmissbruk. Frågor som kom upp och diskuterades var hur man gör då man ser någon som man misstänker har en ätstörning på ett gym. Panelen med experter föreslog att försöka börja prata med personen i största allmänhet. Vid tillfälle fråga försiktigt hur personen mår. Gabriella Picano som är personlig tränare på Puls & Träning berättade att det har hänt att de varit tvungna att stänga av personer från gymmet som de märkt inte mår bra. Ett stort avsnitt i boken Jätteviktig tar upp sociala medier och deras påverkan både på den som är sjuk såväl som omgivningen. Nog så viktigt. Så bra Terese att du har skrivit Jätteviktig!

 

DSC_0036

Ps. Vi fick så goda RAW food bollar med kanel. Mums, hade kunnat äta upp hela fatet, men det gjorde jag inte. Några åt jag ändå. 

 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *