Kyckling i Sveriges Mästerkock – 5 Favoriter

Bosarp kyckling ratatouille

God Morgon vänner. Såg ni kycklingutmaningen i Sveriges Mästerkock? Det var den utmaningen jag inte fick vara med på. Hade så gärna gjort just den utmaningen för kyckling är väl den bästa råvaran: så tacksam att använda och samtidigt så utmanande och viktigt att den blir riktigt tillagad. Det finns nog ingen råvara som jag har fokuserat på och arbetat så mycket med under min tid som matbloggare som kyckling.

Jag vann alldeles i början av min matbloggskarriär tävlingen Det vita julbordet där utmaningen var att skapa ett julbord på enbart kyckling och kalkon. Jag har varit på så många event där jag plockat upp tips och tricks med kyckling. I en annan tävling som jag var med i så ingick det att stycka en kyckling, jag förberedde mig genom att titta sådär 100 ggr på Youtube på hur man styckade på bästa sätt. Så det kan jag också med förbundna ögon. Så det är klart att jag inte kunde låta bli att fundera på vad jag hade lagat om jag hade varit med. Jag tror att jag hade valt att laga Sous vide Bosarpskykling på en ratatouillebädd (men utan en sous vide förstås, snarare i en panna) och toppat med en parmesankräm

kycklingroulader-i-ton-av-sas-och-apache-potatis-det-ni0

Det var många som gjorde roulader, och kanske hade jag också gjort det. Det är alltid så otroligt gott och smakrikt, dessa är mina favvisar: Kycklingroulader med senapsröra i gräddig sås

friiiiiday-wrap-med-kalkon-och-chimichurri0

Jag har en svaghet för andra länders matkultur och den argentinska chimichurrin är galet god och fräsch: Kalkon som bytts ut mot kyckling och chimichurri. Den är en höjdare och väldigt fräsch.

imorgon-till-lunch-blir-det-frasig-kyckling-med-citronglaserade-gronsaker-och-parmesankram0

En annan favorit som jag första gången fick på ett event är Frasig kyckling med citronglaserade grönsaker och parmesankräm. Är det en bra råvara så är det kanon att behålla skalet på. 

ny-sorts-kyckling-med-citron-vitlok-sparris-mm0

Frasig kyckling med citronolja, sparris och tomater hade jag också övervägt, kanske att jag hade varit orolig att den hade varit för enkel. Men den är raffinerat enkel.

Vad hade ni valt att göra om ni hade varit i kycklingutmaningen i Sveriges mästerkock 2016?

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *