Den audition ni ser i tv är inte den första utan den andra audition. Den första audition som du gör till Sveriges Mästerkock gjorde jag två dagar innan tv-audition framför juryn. Jag valde att göra den här thaiinspirerade salladen med kyckling, cashewnötter och massa goda örter och inte minst picklad rödlök och chili. Kön ringlade lång en söndag, nästan så man bara ville vända för det kändes som att det inte fanns en chans att man skulle komma med bland alla sökande. Alla i kön har dessutom fått en inbjudan till en första audition. De har sorterats ut bland alla tusentals som sökt till Sveriges Mästerkock 2016. Det var tydligen fler än någonsin den här omgången.
Du skulle vara på Hotel Clarion Sign kl 10.00 en söndag och ha med en rätt tillagad hemma och serveringsfat att lägga upp den på. Jag hade dessutom med mig underbaraste Jessica. Hon var med hela dagen och hon har stöttat 150% rakt igenom. Audition tog precis hela dagen. Jag var hemma runt 18 på kvällen, helt slut. Då man gjort sin audition så fick man vänta på ett ’Nej’ eller ’Kanske’. Ingen fick ’Ja’ direkt. Kl 21.00 på kvällen ringde de och kvittrade att jag var varit så bra och att jag var så välkommen på slutaudition två dagar senare.
Men här är då salladen som tog mig till slutaudition. Jag har gjort den många gånger och den är garanterat supergod precis när som. Ha en riktigt härlig helg!
Du behöver (för 2-3 pers)
Sallad
2 kycklingfiléer, färdigstekta, kalla (skivade)
1 röd chili (skuren i mindre ringar)
1–1½ dl sojabönor
1 dl Cashewnötter (rostade)
(½ paket sockerärtor)
1 msk färsk Mynta (klippt/skuren)
1 msk färsk Koriander (klippt/skuren)
1 msk färsk Thaibasilika(klippt/skuren)
1½ påse mixsallad
Dressing
2 msk Sesamolja
1 tsk fisksås
1 tsk honung
½ Apelsin (juicen)
Gör så här
Lägg upp mixsallad på stort fat. Fördela allt annat ovanpå. Blanda till dressingen och häll över. Servera gärna med surdegsbaguette till.
En kommentar