Baka pepparkakshänder med barna – Julpyssel

DSC_0447

En tradition i min lilla familj är att baka pepparkakshänder. Barnen lägger helt enkelt på sina händer på pepparkaksdegen, sedan skär jag försiktigt med en kniv runt fingrarna, hela handen. I vanliga fall sätter vi även på mandelflagor som naglar innan de gräddas. Men nu hade vi inga och det funkar ju ändå. 

DSC_0394

Sådan lätt grej som blir lite roligt, d v s att äta sin egen pepparkakshand. Då man skurit ut händerna får man jämna till dem lite med sina fingrar så de blir jämna i kanterna. 

DSC_0397

Pepparkaksbakande barn är väl bland det bästa som finns. Jag brukar passa på att köpa pepparkaksdeg då de säljer ut den efter jul för nästan inga pengar alls. Det är då billigare att dega med en pepparkaksdeg än en playdoh deg och de kan vara lite kreativa och man behöver inte alltid grädda och äta upp. 

DSC_0441

De färdiga pepparkakshänderna, stolta ägare som mumsade i sig händerna bums!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *