Julbord på Silja galaxy

DSC_0067

Jo, jag överlevde båtresan. Jag var så rädd innan jag gick på båten, Jag frågade till och med personerna vid incheckningen om de skulle ställ in båten och hoppades nästan att det skulle bli så. Men de sa att kaptenen tagit beslutet att åka. Det var heller inte alls speciellt farligt med vågorna när vi väl åkte ut på öppet hav. Tack och lov!

DSC_0079

Vi gick iväg till julbordet på Silja Galaxy direkt, den första sittningen var 19.30. Det finns en stor buffé med julmat av olika slag. Allt från köttbullar, prinskorv, skinka, hemgjord senap till knäck och ischoklad. Jag satsade stort på fisk och skaldjur, som alltid. Tycker att det är det som är det klart godaste på julbordet. Tiden gick väldigt snabbt. Det som var lite synd var att man fick dela bord med två andra, fanns  inga bord för bara två personer. Vi hade massor att prata om, men det gick inte där p g a att man satt väldigt nära andra och att det vara så mycket ljud i lokalen. Men vi gick lite senare vidare till Pianobaren för en drink och där pratade vi på. 

DSC_0059

Det fanns ett ett kakbord med både det ena och det andra. Lite svenska specialiteter och lite finska specialiteter.

DSC_0062

Jag är överförtjust i struvor. De smakar sådär allt och inget på samma gång. Det är nog den lätt spröda konsistensen. Gillar i struvor? Inte så lätt att göra själv dock har jag fått för mig. Tror man måste ha ett specialjärn.  

Stilton

Det fanns Stilton cheese och flera andra ostar, fikon, dadlar, mandariner och nötter med mera. 

DSC_0115

Desserter fanns det i massor, som ischoklad, knäck, vininkokta päron, små puddingar och tårtbitar av alla slag. Det var julen 2015 års första julbord det! Dagen därpå blev det skaldjursrestaurang, men det får ni se imorgon. Natti Natti. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *