Världens godaste mjuka saffranskaka

mjuk-pepparkaka-mjuk-saffranskaka1

Mjuk sockerkaka med len saffranssmak är som gjort för advent. Den här är en tradition och bakas alltid till advent och jul. Ett snabbt sätt att göra adventskaffet eller glöggen julig. Hoppas ni har en fin söndag. Själv ska jag iväg på ett museum här i Stockholm som har varit på min lista länge, men som jag bara inte kommit iväg på. Jag har faktiskt annars varit på nästan alla museer  i Stockholm. 

Du behöver
200 g smör
0,5 g saffran
3 dl strösocker
2 ägg
1½ dl mjölk
4 dl (240 g) vetemjöl
2 tsk bakpulver
smör, ströbröd till formen
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
 
Smöra och bröa en form med löstagbara kanter (24 cm)
 
Smölt smöret. Stöt saffran i mortel med 1 msk av sockret (alternativt en sockerbit). Blanda ner i det smälta smöret. Tillsätt mjölken.
 
Vispa ägg och resten av sockret vitt och fluffigt. Tillsätt saffransmjölken. Blanda mjöl och bakpulver och vänd sedan ner i smeten. Häll allt i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter.
 
Låt den svalna något innan du lossar kanten.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *