Helgens Mys och efterfrågad kaka

DSC_0364

Världens i särklass bästa helg för oss alla tre, eller alla sex blev det, ligger bakom oss. Vi bestämde förra helgen då jag var med Magda på teater att vi skulle åka till min vän Erika och hennes två döttrar och sova över. Så det gjorde vi.

DSC_0318

Vi brukar passa på att sova över då hennes man är borta och det är alltid samma procedur: När vi kommer har Erika alltid bakat en urgod ny oprövad kaka, vi fikar, barnen är överglada att se varandra och får inte nog att leka, de tittar på hamstern Luna, leker, vi fixar mat, de leker, mys i soffan med någon film och någon gång somnar de. Annie och Amanda somnade skavfötters i Amandas säng faktiskt. 

DSC_0352

DSC_0342

Den här kakan! Erika hade gjort den lagom tills vi kom. Jag lade upp den på Instagram och flera frågade efter receptet. Det är Monika Ahlbergs recept på Cheesecake med pepparkaka. Det är en kryddig pepparkaksbotten, en cream cheese fyllning med hackad mörk choklad i och alltet dekorerat med lingon

DSC_0300

Vi drack sådan god glögg som tydligen är på alla listor över bästa glöggen enligt Erika, dels Vinfabrikens Äppelglögg och Tegnér & Son ekologisk starkvinsglögg. Var tvungen att fota, för de var verkligen helt otroligt goda båda. måste iväg och köpa hem båda. 

DSC_0357

Mysigt, för det här var första gången som det verkligen sa klick mellan Magda och Molly. De har hållit sig  lite på kant när vi har träffats medan Amanda och Annie sitter ihop från sekund två då vi ses. Men Erika och jag umgicks väldigt mycket då Amanda och Annie låg i magen, vi sågs mycket med barnen från det att de föddes (det är exakt en vecka mellan dem), så Annie och Amanda har verkligen följts åt hela livet. Molly och Magda har inte setts lika mycket och ofta och då mest hållit sig till oss mammor. Nu så släppte det i alla fall rejält och de bjöd in varandra till sin förskola och ville aldrig skiljas åt. 

Erika

På söndagsmorgonen gick vi upp för storbak av pepparkakor och annat gott pyssel. Jag har alltid gjort pepparkakshänder till mina barn så det fick alla barnen nu. 

DSC_0441

Så perfekt helg. Barnen ville aldrig skiljas åt och knappt jag heller. Men vi ska i alla fall ses snart igen. 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *