Blomkålsgryta med curry, bacon och kyckling

Blomkålsgrytan

Nå, är ni sugna på en kanongryta packad med blomkål, spetsad med curry, mör kyckling och en del annat gott. Vassego! Den här gjorde jag till barnen och mig innan vi åkte till Stöten. Vad vi äter här ska ni få se senare. 

Fast mina barn sedan länge har något obestämt emot blomkål generellt så tycker de verkligen om den här grytan. Det kan ha något att göra med att vi fick den första gången hos vänner på en magiskt rolig weekend. Den är kopplad till allt mysigt, alla skratt och härligheter den helgen. MEN, det är också en oemotståndlig gryta med blomkålen som är något al dente med lite sötsyrlig smak av mango chutneyn. Den har verkligen syrligheten, sältan, sötman och fettet i perfekt balans. 

Blomkålsgryta

1 pkt bacon

450 g kycklingfilé i strimlor

olivolja

1 strimlad gul lök

1 litet blomkålshuvud, i buketter

1 msk curry

2 dl grädde

0,5 dl mango chutney

1 liten burk svarta oliver

Gör så här

  1. Stek på bacon i panna. Pyttsa över i tjockbottnad gryta. 
  2. Skär kycklingen i bitar. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek kycklingen tills den har fin färg.  Tillsätt blomkålsbuketterna och löken och fortsätt steka i ytterligare några minuter. Pyttsa över allt till grytan
  3.  Pudra över curry, grädde, mango chutney. Sjud ca 10 minuter.
  4. Vid serveringen tillsätt oliver och rör runt. 

Gott är t ex gryn eller ris. 

Blomkålsgryta curry

Grundreceptet kommer från COOP

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *