På äventyr med mina bästisar

DSC_0183

Nyckelviken, ett av Stockholms bästa friluftsområden. Här åker vi pulka på vintern, grillar korv, rider på häst, har picknick, går på julmarknad, fikar osv. 

Vi körde korvpicknick. Testade Lithells Äppelspånsrökta korvar som passar väldigt bra till barn. Varm choklad också och en perfekt krispig höstdag till det hela. Hösten är min bästa årstid: alla färger, mörkret på kvällarna då man tänder massa ljus och ser på film,har på sig jeans och varma gosiga tröjor och luften är aldrig så fräsch och krispig som på hösten. Jag har en teori, nämligen att man är svag för just den årstid man själv är född i. Jag är född i slutet av augusti och det finns aldrig någon tvekan om vilken årstid som är den bästa för mig. 

DSC_0190

Här hävdar Magda stensäkert att älgarna bor. Vem vet…

DSC_0221

DSC_0227

På Nyckelviken finns hästar, kor, får, grisar, höns och kaniner. De sötaste varianterna dessutom.

Förutom två stora grillar ute som permanent är igång på helgerna, en massa träbord överallt med soffor, bänkar och stubbar att sitta på så kan man gå in i en uppvärmd stuga om det skulle vara kallt med sin medhavda picknick. Det finns även Stallcafét, en ministuga där man kan ta varmt kaffe, te, varm choklad för 10 kr som man lägger i en burk. 

DSC_0225

Till mellis tog vi med krispiga äppelbitar från Clearly Scrumptious och  tranbär och russin naturligt smaksatta med körsbär från Scrummies.  

DSC_0239

Gillar deras påsar med innehåll som är 100% äkta, inget tillsatt socker, inga färgämnen eller annat konstigt alls, veganskt och glutenfritt – Och väldigt gott.

DSC_0252

Sådan perfekt dag med mina bästisar. Vi har skrattat så mycket och haft det så bra idag, varit ute i solen tankat ljus och luft och tid tillsammans. 

DSC_0180

Nyckelviken är sådan oas där barnen kan springa fritt, titta på djuren och bara mysa. Så vackert nu i alla höstfärger. 

DSC_0174

…Och så har de världens gulligaste soptunnor på Nyckelviken också i form av olika slags hus. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *