Warszawa Guide – Restauranger – Podwale piwna kompania

golonka warszawa

Restaurang Podwale piwna kompania är inredd lite som en tysk Biergarten, dvs en ölhall. Det är flera rum och högt i tak. här äter du rustikt traditionell polsk mat. Jag dricker inte öl men den ska vara riktigt billig och rejäl här. Här blir man med säkerhet mätt. 

DSC_0270

Vi tog in typiskt polska rätter som Barszcz (rödbetssoppa), råbiff och Golonka (fläsklägg). Min första Barszcz, och det var så mycket godare än jag hade trott. Det är små dumplings i. Visste inte att dumplings/piroger var så typiskt för Polen. Supergott hur som! Golonkan så krispigt, kunde inte sluta äta. Man tar helt enkelt in en Golonka skär bitar av den med kniven och kan lätt dela sådär 3 stycken på en, beroende på vad man tar till. 

Restaurang Warszawa

DSC_0256

Då man kommer så får man en tallrik med surkål och saltgurka. Något ovant, men bara att hugga in. 

DSC_0267

Sedan kan man alltid avsluta med en kula citronsorbet i vodka. Du kan få allt med sprit här: te, desserter, på sidan, i mat.

Citronsorbet

Missa inte: Jag skulle verkligen rekommendera att äta traditionellt här, så en golonka och en Barszcz får du inte missa för de smakar perfekt här enligt mina expertvänner. Missa inte heller vågen vid kappinlämningen, en stor våg där du väger dig innan du börjar äta och efter. Podwale piwna kompania ligger precis vid ’Gamla stan’ så ta gärna en promenad, om du har möjlighet. 

DSC_0310

Vid ingången till Podwale piwna kompania står en bil permanent parkerad. Vi åkte taxi för det mesta dit vi skulle. Det är så billigt att det närapå blir billigare att ta en taxi än att åka kommunalt, om man är några stycken. Be gärna restaurangen att beställa en taxi till er, för här viftar man inte ner taxin. Det är något ont om taxibilar och kan vara svårt att hitta en om du själv försöker, så bättre att be stället du är på att ringa efter en åt dig. 

Linda

2 kommentarer

  1. Tack för härliga tips, nu är vi på väg. Belvedere & podwale kommer få besök från oss 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.