Warszawa Guide – Restauranger – Restauracja Różana

 DSC_0442

Różana är en romantisk restaurang av det lyxigare slaget. Różana är belägen i en villa på en alldeles vanlig gata och vet du inte att den finns där så är det svårt att hitta den. Ta en taxi dit helt enkelt. Trots att det är en lyxigare restaurang så känns den hemtrevlig och som att komma hem till någons hem. Med svenska mått mätt så är priserna låga, du får en trerätters med glas vin här för några hundralappar. 

DSC_0433

Till förrätt, krämig pumpasoppa med pumpafritters. Galet god. Dessa pumpafritters bara måste jag försöka göra hemma, krispiga, mjuka i mitten och välsmakande. 

DSC_0432

Råbiffen är också att rekommendera. Snygg! Råbiff är något av en nationalrätt i Polen. Så passa på att äta råbiff när du är i Polen. 

DSC_0454

Jag tog deras anka med äpplen och tranbär och kunde inte valt en bättre rätt. Krispig och välsmakande med rostad potatis till.

DSC_0447

Missa inte: Deras dessertvagn är vida känd. Allt verkar vara oerhört delikat. Godast på vagnen ska deras marängtårta med apelsin och mandel vara. Jag blev så mätt på mina rätter att jag tyvärr inte fick ner någon dessert, ångrade det dagen efter. Smakade dock en sked av marängtårtan från de andra och den var makalöst god. Kommer definitivt ta den nästa gång. 

DSC_0481

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.