Godis för Narcissister och Psykopater

Rädisor, svart kaffe, mörk choklad, brysselkål, Campari, ruccola eller en Gin & tonic…Känner du någon som älskar beska i mat och dryck?

Bild: https://www.thecoffeeid.com/

Det har i två separata undersökningar med 1000 personer nu visat sig finnas ett samband mellan de som tyckte om beska, bittra smaker och personlighetsdrag som sadism, narcissism, psykopati och Machiavellism.  

I studien på Innsbrucks Universitet i Österrike var 1 000 personer uppdelade på två grupper. Först fick hälften se en lång lista med mat och dryck som var söt, salt, sur och bitter och betygsätta efter hur mycket de gillade de olika sakerna. Sedan fick de göra fyra olika test om sin personlighet. Testerna handlade bland annat om deltagarnas nivåer av aggression såväl som frågor som avslöjade tendenser till Machiavellism, narcissism, psykopati och sadism. Testet gjordes sedan om med en ny grupp. 

Studien visade att de som prioriterade bittra smaker var mer duperande, självcentrerade, okänsliga, fåfänga, själviska och hade mindre empati. Dessutom visade de mer sadistiska tendenser och hade lättare att känna njutning när andra drabbades av smärta.

Intressant, även med tanke på att Food & Friends i sin trendrapport inför 2015 angav att de bittra och sura smakerna nu är högsta trend. I en tid då vi lever i ett alltmer narcissistiskt samhälle med självfokus på sociala medier så verkar vi gilla de smaker som kopplas ihop med just narcissim, sadism och psykopati.  

Vi är vad vi äter

Linda

2 kommentarer

    • Heeeej vännen. Lite sliten och trött, men bra. Så länge sedan, är allt bra med dig? Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *