Food & Friends & Trendspaning 2015

food and friends

Nu kommer ny kategori här på bloggen: ’Trendspaning’. Just trender inom mat, bak och dryck är något som alltid intresserat mig otroligt mycket. så kika in i kategori Trendspaning då och då för vad som gäller inför Jul och Nyår 2014 och inte minst vad som kommer under 2015. Gissa om jag då blev glad då jag bjöds in till trendspaning av Sveriges enda reklambyrå specialiserad på mat, dryck och måltider: Food & Friends!! Under ledordet WEIRD presenterades generation Millennials påverkan på vad och hur vi kommer äta och dricka inom den närmsta framtiden.

food and friends metropol palais

På härligt franska Metropol Palais berättade Lennart Wallander på Food & Friends att det är generation Millennials som sätter trenderna nu. Millennials är du om du är i åldern 18-32, dvs du började bli vuxen vid milleniet. Det är den största generationen någonsin. Millennials beskrivs ofta med tre C: Confident, Connected and (open to) Change. Utmärkande för generationen är att de är välutbildade, skuldsatta, fattiga och hungriga: ’De kommer med mobilen i handen och med nya matvanor’ (enligt Food & Friends Trendspotting 2015).

Food and friends

Det var en otroligt spännande och späckad genomgång av befintliga och kommande trender. Tänkte berätta lite för er under olika rubriker den närmsta tiden på bloggen för det bara går inte att berätta om allt i ett enda inlägg. Lite kort så är det bort från det stora och massproducerade nu, köttkonsumtionen kommer minska till fördel för alltmer grönsaker på alla sätt, appar för att både betala och beställa mat på restauranger kommer vi se mycket av, snacks konkurrerar med måltider och särskilt flingor eller müsli med yoghurt kommer vi äta titt som tätt, ut med sött och salt och in med bittert och surt i smakväg. Där har ni några av trenderna i ett nötskal. Mer i detalj här på bloggen!food and friends metropol palais 2

Efter presentationen, trendig mat i ’mash it up’ stil, dvs blandningar, ofta oväntade sådana. Årets Kock 2012 Klas Lindberg hade gjort de godaste små matkonstverken, bl a ankleverterrin med plommonkompott, mini pajer med svamp, torkade lingon och krispig Svecia och mycket annat gott. Tack för fantastisk input Food & Friends!

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *