Du behöver (4 pers)
1 pkt Minutstrimlor från Kronfågel (ca 500 gr)
100 gr champinjoner (delade)
1 pkt bacon (mindre bitar)
2 äpplen (skuren i tärningar)
1 msk kycklingfond
2 tsk Dijonsenap
1 tsk rödvinsvinäger
Salt, peppar
50 g svartkål (strimlad)
3 dl vispgrädde
½ dl parmesan
Gör så här
- Koka Tagliatelle eller annan pasta al dente. Spara ½ dl av kokvattnet.
- Fräs på kycklingstrimlorna i smör i en panna. Lägg över kycklingstrimlorna i en stor skål på sidan.
- Stek på champinjonerna och lägg över i samma skål som kycklingen
- Knaperstek baconbitarna och häll över till kycklingskålen
- Smörstek äppeltärningarna en djup panna. Häll tillbaka kyckling, champinjoner och bacon över äpplena. Tillsätt svartkålen i strimlor. Rör om.
- Tillsätt dijon, kycklingfond, vinäger och grädde och rör runt. Värm upp och låt sjuda ett litet tag så alla smaker går ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ner pastan och tillsätt ½ dl av kokvattnet. Rör om så att allt blandas väl.
Jag använde Kronfågels Minutstrimlor. De tar bara 5 minuter att steka på och jag gillar att de är lite tjockare. Perfekt till t ex pasta eller wok.
Vilket härligt recept. Inspirerande och känns höst.
Ha en fin helg! kram
Ser jättegott ut! Kram!