Omelett – Lätt som en plätt

Omelett

Omelett, bästa resträtten som finns. Har jag lite köttfärssås över eller någon annan gryta så gör vi omeletter, lägger på fyllning, toppar med lite ost och grönsaker och det som finns hemma såklart i grönsaks- och salladsväg. Fantastiskt snabb vardagsmat. 

Tefal

Jag använde Tefals specialpanna som är speciellt bra till omelett. Den är även perfekt storlek till lite mindre woker för 2-3 personer.  Är verkligen överförtjust i Tefals pannor där inget fastnar, det tar 3 sekunder att diska ur, eller torka ur med lite papper bara, och om man göra t ex en omelett så glider den fullkomligt ur stekpannan. 

Omelett (1-2 port)

3 ägg
salt och peppar
15 g smör

Gör så här
1. Vispa äggen med en gaffel.

2. Smält smöret i en vid panna med mjuka kanter. Låt det skumma upp
och bli lite gyllenbrunt. Häll i de vispade äggen.

3. Dra med en slickepott så att du får stora sjok av
”äggröran”. Banka ner den till ena halvan av stekpannan,
flippa över halva omeletten och lägg i ytterligare
lite smör i botten så att den blir gyllenbrun.

4. Lägg upp på tallrik.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *