Kycklingspett med ört- och vitlöksrub

Kycklingspett som passar lika bra på picknicken som midsommarbordet som vilken buffé som helst. En massa örter och god parmesan. Ursprungligen ett recept från en tidigare Elle.
Du behöver
3-4 kycklingfiléer
½ kruka basilika
½ kruka timjan
½ kruka persilja
1 vitlöksklyfta
3 msk ströbröd
2-3 msk olja
2 msk parmesan (finriven)
salt,peppar, spett
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C.
Börja med att blötlägga spetten tills du ska använda dem.
Skär varje kycklingfilé på längden i tre delar.
Mixa, med stavmixer: örter, vitlök, parmesan, salt, peppar, olja och ströbröd. Röran ska vara ganska fast. Blanda den med kycklingen och gnid in röran så den fastnar på kycklingen. Trä upp kycklingen på spetten och lägg på galler i ugnen med en plåt under (eller i en ugnsform). In i ugnen 30-35 minuter. Äts med fördel avsvalnade.

Linda

0 kommentarer

  1. Ååå det ser så gott ut… Jag sitter precis och kikar efter picknick mat man kan förbereda och även frysa in så man bara kan ta fram när man ska i väg.. Har du några bra förslag på det?? Vore super glad om jag kunde få lite tips av dig.. Vad brukar du ta med i picknick korgen?? Gillar att kika in titt som tätt på din sida, finns så mycket roligt att läsa om.. Kram på dig..

    Svar:
    Vad roligt att höra från dig!! Jag har en kategori som heter just picknickmat. Pirogerna kan man frysa bara att ta ut från frysen och stoppa i väskan. Plättar kan man ju också frysa in, eller med fördel göra smeten kvällen innan och bara steka på på morgonen. Plätt – och pannkakssmet ska ju helst stå över natten innan man tillagar dem, de blir bäst då. Jag tror inte något slår plättar. Jag har med lite sylt i en sprutflaska eller i burk. Kram till dig och hoppas du har en finfin sommar.
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *