Bananglass med choklad och nyttigt strössel

Bananglass great earth

Älskar dessa bananer till barnen varma dagar som dessa. Enkelt, roligt och nyttigt. Jag doppar i raw kakao men du kan såklart ta choklad om du hellre vill det. Men då jag kör en laktosfri diet just nu för speciellt Magda för att se om eksemen blir bättre så tar jag raw kakao. Barnen märker faktiskt ingen skillnad. Nu ska vi svischa iväg till stranden. 

Du behöver (3-9 glassar)

3 bananer

glasspinnar (Jag köpte storpack på Panduro förra året. Du kan också använda papperssugrör)

Chokladöverdrag

1/2 dl raw kakaopulver från

1/2 dl kokosolja 

0,4 dl flytande sötning (t ex agavesirap eller honung)

Strössel

Jag använde hackade pistagenötter, kokosblomsocker  och torkade, ätbara blommor från Mill & Mortar. Du kan ha allt möjligt: frysta hackade hallon, olika slags nötter osv

Gör så här

Skala bananerna. Dela varje banan i två-tre delar. Sätt in en glasspinne (eller pappersugrör) i bananen och lägg dem på en tallrik. Lägg bananerna i frysen och låt dem ligga där tills de stelnat och blivit kalla.

Hacka nötterna till toppingen.

När bananerna har stelnat är det dags att förbereda chokladöverdraget. Blanda ihop ingredienserna till chokladen och värm i kastrull på låg värme.

Ta ut bananerna ur frysen och lägg dem på bakplåtspapper. Doppa bananerna i chokladen och strö sedan snabbt över det du vill ha på glassarna. Chokladen stelnar snabbt, sedan är det bara att njuta!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *