Tandoorilax och yoghurtsallad

Vuxenrätt med hög helgfaktor är den här tandooristekta laxen som går på nolltid.

Tandoorilax

Till en sallad med yoghurt, mynta och gurka. Tillsammans, helt helt magiskt. Den här åt jag igår kväll framför Netflixs Marco Polo. Hur bra är inte den serien! Har bara tre avsnitt kvar.

Drostdy Hof

Till Drostdy Hofs Chenin Blanc Steen med inslag av päron och apelsin och passar perfekt till fisk och skaldjur. Det här är Christian Hellbergs recept, det är så smakrikt och gott i all sin enkelhet och passar perfekt en fredagskväll.

Tandoorilax (4 pers)

4 bitar lax à 170g

ca 3 mk tandoorikrydda, finns färdigblandad

olivolja, salt

Sallad

1 gurka, skalad

2-3 dl turkisk/grekisk yoghurt

bladen från 3 kvistar mynta

socker

svartpeppar

Gör så här

1. Salta laxen och låt stå cirka 30 minuter

2. Gör salladen under tiden: Dela den skalade gurkan på längden i 4 delar. Skrapa bort kärnhuset och skär i mellanstora bitar. Blanda gurkbitarna med yoghurten. Smaka av med lite socker och svartpeppar. Jag tog knappt ½tesked socker.

3. Torka av laxen. Gnid in med tandoorikryddan. Stek i olja på hög värme. Ca 1 minut per sida (eller mer om du gillar den mer genomstekt).

4. Servera med massa gurk- och yoghurtsallad och gärna några jordgubbar

Mums! Fredag! Nu ska jag ut på drink och middag på stan! Ni hänger väl med på Instagram #matstugan

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.