The Flying Elk

the flying elk

Bästa restaurangtipset i Stockholm kommer här: The Flying Elk. Det är en publiknande restaurang som ligger i Gamla Stan, men med vällagad mat med finurlighet. Till förrätt tog jag egengjorda mandelpotatischips med tryffeldipp, gudagott. De andra tog Morotsmacaron med anklever och Gougères fyllda med cheddarost. Fick smaka lite på deras och det var så gott att det inte ens går att beskriva.

the flying elk

Eftersom personalen sa att den här Schnitzeln med confiterad potatis och sardellsmör, grillad citron samt rödvinsky & ärtsallad var deras kioskvältare så var jag tvungen att testa. Jag åt upp hela för det bara gick inte att sluta, men oj vad jag var mätt, matkomamätt.

the flying elk

En av mina vänner bor i Helsingfors, den andra i Linköping så det här var ett unikt tillfälle att ses och uppdatera. Skönt att komma ifrån rättning av prov, betygssättning och halvsjuka barn ett litet tag faktiskt.

the flying elk

Men de har även vegetariska rätter, som de andra tog, t ex stekta inlagda kronärtskockor med nötter, Gruyère & crème på ugnsbakade jordärtskockor.

the flying elk

Jag orkade inte någon tryffel, bara te… En så perfekt kväll med massa prat och skratt. Energigivande.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.