Pasta Carbonara – Godaste rätten någonsin?

Så god att man slickar tallriken. Carbonara, förstås.

Pasta Carbonara

Carbonara är nog en av mina absoluta favoriträtter och barnen älskar också den här varianten av Carbonara. Eller Magda har någon fas där hon fått för sig att peta bort bacon just nu. Brukar ni ha gulan ovanpå som jag (bland det godaste i världen när den blandas ner)?

Pasta Carbonara (4 pers)

Spaghetti för 4 pers (ca 100 g/person)

1 paket bacon (klippt i bitar)

100 g parmesan (riven)

2 vitlöksklyftor (fint hackade)

4 äggulor

salt, grovmalen svartpeppar, färsk persilja, äggulor att toppa med

Gör så här

1. Koka pastan. Spara ca 1½ dl av kokvattnet

2. Knaperstek bacon och tillsätt vitlökshacket i pannan på slutet

3. Vispa lätt ihop äggulor med parmesan i en bunke. Tillsätt 3 msk av kokvattnet.

4. Blanda ihop spaghetti med bacon och vitlök. Rör ner äggblandningen. Tillsätt lite av kokvattnet så att du får en krämig Carbonara.

5. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa med persilja och äggulor

Pasta Carbonara

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *