Banankakan som slår allt är verkligen den här. Vi försöker att inte göra den så ofta för vi äter upp den direkt. Den har allt gott i sig i en himmelsk kombo.
2½ dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad (jag brukar oftast ta någon chokladkaka med nötter i, t ex Fazers med hasselnötter)
2½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 C
Smält smöret och låt svalna. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i bröad form. Jag brukar ta mandelspån eller hackade hasselnötter istället för ströbröd. Grädda i 30-40 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten.
mums vad gott, kanske borde baka i helgen 🙂 KUL å ses idag, hoppas vi ses snart igen???? kram kram
Den är verkligen helt fantastiskt god, för god;-) Det var så mysigt att ses. Verkligen ses snart igen! Kramar
Banankaka är väldigt gott och gärna med chokladbitar i 🙂 Kram