Godaste Banankakan ever

Banankakan som slår allt är verkligen den här. Vi försöker att inte göra den så ofta för vi äter upp den direkt. Den har allt gott i sig i en himmelsk kombo.

Banankaka

Du behöver
75 g smör

2½ dl socker

2 msk mjölk

1/4 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 mogna bananer

100 g choklad (jag brukar oftast ta någon chokladkaka med nötter i, t ex Fazers med hasselnötter)

2½ dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 175 C

Smält smöret och låt svalna. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i bröad form. Jag brukar ta mandelspån eller hackade hasselnötter istället för ströbröd. Grädda i 30-40 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten.

Linda

4 kommentarer

  1. mums vad gott, kanske borde baka i helgen 🙂 KUL å ses idag, hoppas vi ses snart igen???? kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *